leerling rijschool

Veelgestelde vragen

Advies over het beginnen van een rijschool

Na het voltooien van de opleiding tot rijinstructeur is er de keuze om bij een rijschool in te dienst te gaan of om zelfstandig een rijschool te beginnen.

Ook vanuit de positie als rijinstructeur is het natuurlijk mogelijk om een rijschool te beginnen. Het opzetten van een eigen rijschool is echter totaal anders, dan als werknemer werkzaam zijn. Daarom moet de beslissing om een eigen rijschool te beginnen heel weloverwogen worden genomen, zoals dit ook geldt voor iedereen die een eigen onderneming wil starten. Het vak van rijinstructeur vormt bij een eigen onderneming een deel van de werkzaamheden, maar er komt bij het runnen van een eigen rijschool natuurlijk nog veel meer kijken, en hierover vindt u hier meer informatie.

Een eigen rijschool beginnen
De rijinstructeur die direct na het voltooien van de opleiding, of na een periode werkzaam geweest te zijn als rijinstructeur, een eigen rijschool wil beginnen heeft verschillende keuzemogelijkheden.

• Zo kan er gekozen worden voor een compleet zelfstandig bedrijf, waarbij men zich als rijschoolhouder inschrijft bij de Kamer van Koophandel, een eigen naam bedenkt en zelf klanten gaat werven. Dit kan op puur zelfstandige basis zijn als ZZP’er, een Zelfstandige Zonder Personeel.

• Een andere mogelijkheid is om als zelfstandig rijschoolhouder deel uit te gaan maken van een samenwerkingsverband. Dit heeft als voordeel een grotere naamsbekendheid, waardoor er direct meer verwacht kan worden van de toestroom van leerlingen. Een voorbeeld van een dergelijk samenwerkingsverband, waarbij een rijinstructeur een eigen rijschool kan beginnen, is RijbewijsSucces. De rijschoolhouder heeft dan een eigen rijschool die onder de merknaam van RijbewijsSucces opereert.
De voordelen en nadelen van beide mogelijkheden zullen dan ook tegen elkaar moeten worden afgewogen. Een compleet zelfstandige rijschoolhouder zal meer moeten investeren in naamsbekendheid dan een rijschool die is aangesloten bij een samenwerkingsverband.

Wij bellen u!

Meer weten over het franchise concept van RijbewijsSucces? Wij bellen u graag om uw vragen te beantwoorden